среда, 14 фебруар 2018 13:57

ДУХОВНА ТРИБИНА У СТЕПАЊУ

Оцените овај чланак
(2 Гласова)
Духовна трибина у Степању

Духовна трибина у Степању под називом „Благодати Духа Светога“ одржана је у недељу 11. фебруара у парохијском дому цркве Преноса моштију Светог Оца Николаја.

На ову тему говорио је отац Серафим Петковић, игуман манастира Свете Тројице код Љубовије. На самом почетку добродошлицу је пожелео парохијски свештеник, отац Зоран Марковић, на чију иницијативу је ово духовно вече и одржано. Почетак трибине је улепшао и дечији црквени хор песмом „Говори Господе“, а парохијанин Јован Петровић је укратко говорио о настанку и значају богомољачког покрета.

Једно од битнијих питања трибине је било питање зашто идемо у цркву, а немамо и не добијамо плодове и дарове Духа Светога, од којих су неки мир, радост, смирење, дуготрпљење. Један од одговора је и тај што многе овоземаљске, материјалне ствари стављамо испред Господа. Оне нас удаљују од Господа и тако губећи снагу на њих заборављамо на молитву и важност Светог Писма у коме су нам дати сви одговори. Ту је такође и утицај медија, телевизије и интернета и који, ако се не ограничи и не узме са одређеном мером, постаје погубан. Отац Серафим нас је подсетио на то да треба да слушамо и извршавамо речи Писма, да живимо и верујемо по њему искрено и срцем, те тако плодови неће изостати.

На крају, отац Серафим је уз гитару и друштво најмлађих парохијана отпевао и неколико духовних песама.

Сала парохијског дома је била испуњена до последњег места. Са великом пажњом пратили су парохијани благе и душекорисне речи нашег оца Серафима, надајући се да ће оваквих окупљања временом бити све више. Трибини су присуствовали и многи чланови свештенства из Лајковца и Уба.

Јован Петровић

Објаву припремио

Мирослав Ранисављевић

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

  • Прошетајте са нама и упознајте једну од најлеших цркви у Србији! Можете видети предиван амбијент порте у којем је смештен, фрескописање руских уметника, музеј и читаоницу, Цркву Светог Макарија Великога и Крстионицу Пресвете Богородице Тројеручице!

    Прошетајте са нама кроз Храм

 

  • Погледајте видео снимљен из ваздуха и упознајте унутрашњост  и спољашњост нашег Храм Христа Спаситеља из предивне перспективе. Видео је снимљен специјалном опремом и пружа Вам јединствен  доживљај и  нестварне  призоре !

    Храм из ваздуха

 

  • Ми смо ту да саслушамо сваки Bаш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити или размотрити Ваш предлог и сугестију.

    Питајте духовника

 

Издвајамо из галерије:

Погледајте комплетну галерију слика Храма Христа Спаситеља Галеријa