ВАСПИТАЊЕ ДЕЦЕ У ДУХУ ПРАВОСЛАВЉА

Вероучитељ Марко Рафаиловић из архијерејског намесништва тамнавског учесник симпосиона одржаног 18. маја 2017. године на Косову и Метохији.

По благослову епископа ваљевског господина Милутина, а на позив Рашко-призренске епархије и ”UNPF” (Уједињене нације, популациони фонд) дипломирани теолог ђакон Марко Рафаиловић, дугогодишњи вероучитељ из Бањана, одржао је заједно са архијерејским замеником владике Теодосија архимандритом Иларионом, игуманом манастира Драганац, симпосион у Шилову на  Косову и Метохији.

Тамнавски вероучитељ у консултацијама са својим архијерејским намесником протојерејем-ставрофором Митром Миловановићем одабрао је начин  и представио метод рада који користе вероучитељи у васпитању ученика како основних тако и средњих школа у Тамнави, метода који је уз помоћ Божију довео до највећег броја одзива ученика за предмет веронаука у СПЦ. Поред метода рада са децом ђакон Марко је говорио и о утицају  парохијских свештеника на родитеље ученика. У наставку духовног сабрања архимандрит Иларион упознао је све присутне у препуној сали Дома културе у Шилову  о литургијском сусрету ученика у цркви на Светој Литургији са Христом кроз Свету тајну причешћа. Трећи учесник симпосиона мастер педагог Јелена Савић говорила је о утицају савремених методичких средстава у настави.

Након завршетка излагања предавачима су уследила многобројна питања, па се симпосион завршио у раздраганој атмосфери и љубави која доликује хришћанима, Србима православцима у енклави Шилово крај Гњилана на распетом и намученом Косову и Метохији.

Дипл.теолог Димитрије Стикић

Објаву припремио Мирослав Ранисављевић

Погледајте и: