ХРАМ ХРИСТА СПАСИТЕЉА - ЦРКВА УБ - ДОБИЈА НАЈМОДЕРНИЈУ ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ ЗА БОЖИЋ

www.crkvaub.rs

Нови почетак за празник Христовог рођења уз благослов Владике Милутина. Прославите са нама Бадње вече (од 17:00) и Божић (од 05:00) у порти и храму а придружите нам се и на Интернету јер Христос је рекао:

„Где су двоје или троје у име моје, и ја сам са њима“.

 

Драга браћо и сестре, наш градски Храм посвећен Христу Спаситељу, по многима је проглашен најлепшим црквеним здањем изграђеном након Другог светског рата. Овако велелепна грађевина, унутар парка црквене порте, краси наша срца и наш град. Кажу да је храм одраз народа који га гради, одржава и окружује. Ако је тако, онда је по многима пред Убљанима светла будуђност. Чак и они који нису верници позитивно оцењују изглед храма и његов допринос лепшем изгледу града.

                У прилог овој чињеници, сведоци смо свакодневних посета људи који пролазе Убом и заустављају се поред порте да би фотографисали наш храм. Фејсбук страница (www.facebook.com/crkva.ub), која за мање од годину дана постојања већ броји скоро 10.000 чланова, показује одушељење људи широм Србије, али и читаве планете.

                Посетиоци ове стране свакодневно се срећу са похвалним коментарима који потичу од људи са различитих контитнената,  различитих језика и вероисповести. Недавно је многе одушевио један становник Малезије, који је слику зимске идиле окарактерисао као слику идеалну за разгледницу, која делује смирено као да је у бајци. Као интересантан детаљ, ваља напоменути и то да је наша фејсбук страница за Васкрс прошле године имала оригиналну идеју промовисања уметности шарања ускршњих јаја, и БЕЗМАЛО МИЛИЛИОНСКУ ПОСЕТУ.

Ангажованошћу свештенства и црквеног одбора, заједно са многобројним верницима из Уба и околине, Храм је добрим делом завршен и предстоји му одржавање и мања унапређења. На томе нећемо стати. Поред рада на одржавању фејсбук стране, кренули смо са мукотрпним радом, и током протекле године, развијали интернет презентацију. Резултате тог пројекта моћи ћете ускоро да видите на презентацији Храма (www.crkvaub.rs), која ће званично бити пуштена на дан Христовог рођења.

                Да би уприличили представљање овог величанственог Храма, Убљани су организовали и ангажовали најновију технологију и врсне стручњаке. Презентација обилује најмодернијим ефектима сниманим из ваздуха специјалним хеликоптерима, виртуелним тродимензионалним приказима храма и порте кроз које се можете и прошетати.

                На ову туру смо посебно поносни јер је већ и светски призната, иако званично сајт тек креће. Најпознатија софтверска кућа GOOGLE, која има убедљиво најпосећенији сајт на свету, нас је уприличила и бесплатно објавила ову туру на свом популарном програму GOOGLE EARTH. Многи у свету плаћају да се њихове виртуелне туре нађу у "гугловом свету", а ми смо ову рекламу добили бесплатно! Овакав дар се заслужује само лепотом, квалитетом и радом. Сваки корисник, који користећи "Гуглов" програм, и шетајући се виртуелним тродимензионалним светом дође до Уба, моћи ће да се прошета и облети порту и наш Храм споља и унутра, и по дану и по ноћи.

                Ту су, наравно, и многобројне дневне, ноћне, сунчане и снежне фотографије које плене својом лепотом. Поред Уба, снимљена је и цела Тамнава. Можемо се похвалити да ниједно намесништво није осликано и представљено изнутра, споља и из ваздуха, као што је то урађено у нашем Тамнавском Намесништву чији је центар убски Храм.

                Величанственост Храма Христа Спаситеља постаје још један симбол града и имаће најмодернију презентацију на интернету, а то је за нас тек почетак. Већ је организован УРЕЂИВАЧКИ ОДБОР будуће презентације, који ће на странама сајта свакодневно објављивати дешавања из цркве, али се и борити за ширење и продубљивање наше вере уз промовисање  самог града.  Читајте са нама Свето Писмо, мисли мудраца и многе друге духовне теме. План нам је и да за нека од тих питања током следеће године одржимо предавања за наше вернике.

                Придружите нам се на предсојећој прослави поводом дана Христовог рођења и будите са нама на "фејсбуку" и будућој интернет презентацији. Сваки ваш коментар и сугестија су добро дошли. Придружите нам се, јер Христос је рекао:

                „Где су двоје или троје у име моје, и ја сам са њима“.

Аутор текста: Душан Петровић