ИЛИНДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ У СТУБЛЕНИЦИ КОД УБА

Илинданске свечаности у селу Стубленици код Уба посебан су догађај у животу верних овога дела питоме Тамнаве и самога места.

Доласком новог и младог свештеника о. Милоша Стојановића, духовни живот и активности су се увелико обновили и оживели у славу Божју и радост Цркве.

На дан Светог пророка Божјег Илије торжествено је прослављена слава стубленичког храма и села.

Светом божанственом Литургијом у препуном храму началствовао је Архијерејски намесник тамнавски протојереј-ставрофор Митар Миловановић, уз саслуживање још шест свештенослужитеља и ђакона. Овакво величанствено евхаристијско сабрање право је освежење и поуздана нада за плодоносан и спасоносан живот Цркве Божје у Стубленици и околним селима.

На Светој служби Божјој проповедао је и поучио многобројни сабрани народ Архијерејски заменик Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Милутина о. Филип Јаковљевић.

Након трократог литијског опхода око Светога храма, освећења славског жита и ломљења славског колача, уследила је богата трпеза љубави коју су трудољубивошћу припремили свечари-домаћини и парохијани на челу са својим свештеником.

Александар Мандарић, јереј

Галерија слика