КРСТОПОКЛОНА НЕДЕЉА И БЛАГОВЕСТИ У УБСКОМ ХРАМУ

   Спомен светоархангелског Благовештења Оваплоћења Сина Божјега Пресветој Дјеви Марији и поклоњење Спасоносном и Животворном Крсту Господњем, који постаде залог нашега спасења,  свечано је литургијски прослављен ове треће недеље Светог Васкршњег поста. Свету службу Божју, у препуном Храму Христа Спаситеља, служио је о. Станиша Ђокић, протојереј. 

       Изношењем Часног Крста Господњег на поклоњење и целивање, као и прославом објаве Светог Архангела Гаврила Приснодјеви Марији да ће је сила Свевишњега осенити и да ће родити Спаситеља света, служашчи је подсетио сабране на Светој Литургији на близину Божју, на реалан сусрет са Њим, посебно у овим предваскршњим данима и да морамо бити свесни да приласком Светој Чаши прилазимо самом Господу Богу и Спасу нашем Исусу Христу.

       У овај свети дан рођен је истински Христољубац пребодобни отац Јустин Ћелијски, кага је Човекољубиви Господ Исус Христос на исти дан,  дан празника Благовести о доласку на свет Искупитеља рода људског, упокојио и преселио у рајска насеља, где заједно са свима Србима Светима моли за спасење рода српскога, моли за милост и благослов Господа Исуса Христа, који нам је, као никад до сада насушан.

Александар Мандарић, вероучитељ