МОЛЕПСТВИЈЕ БОГУ ПРОТИВ НЕПОГОДЕ - ПАДАЊА ОБИЛНИХ КИША

У недељу сиропусну 29. фебруара по старом и 13. марта по новом календару 2016. године Господње након одслужене Свете Литургије у храму Вазнесења Господњег у Убу свештенство и сабрани народ помолили су се Богу да Бог заштити и спасе народ свој од непогоде - падања обилних киша.

 Верни народ, из потребе пастирске бриге, преко медија информисања, обавестио је Архијерејски намесник тамнавски, протојереј-ставрофор Митар Миловановић, и заједно се након литургије помолио Богу да спасе Господ благочестиви народ свој страдања, пропасти и непогода честог падања обилних киша.

Свету Литургију служио је протојереј Станиша Ћокић уз саслужење ђакона Александра Мандарића. У беседи свештеник је истакао: ``Налазимо се на капији Великог поста, наш Свети владика Николај у својој пребогатој лири каже: пост је бања душе. Потрудимо се сви заједно, браћо и сестре, да из те бања узмемо све што нам треба за спасење нас, наше породице, наших ближњих и целог нашег народа. Данас ћемо се помолити Господу да нас заштити од непогода великих киша, труљења плодова и избављења од поплава``. Убски храм био је скоро испуњен верним народом. Народ се молио Богу приклонивши колена  и пажљиво слушајући речи молитве  ``Господе, сети се обећања Ноју да прекомерним кишама, влагом, мрачним рђавим стањем у ваздуху, не оштети се земља и плодови њени. Нареди, Господе, облацима да престану са прекомерном кишом, да се разведри, да сунце сине. Поштеди, Господе, људе, стоку, и сву земљу ову,  милостиво те молимо, не узврати по гресима нашим, него по милости својој покажи нам своје човекољубље и благост``. Након завршетка молитве Господу верни народ отишао је свом дому,  у нади и вери у свог Господа.

                                                           Вероучитељ Марко Рафаиловић

Галерија слика