НЕДЕЉА ПРАВОСЛАВЉА У УБСКОМ ХРАМУ

У убском Световазнесењском храму, на месту сусрета са Спаситељем нашим Господом Исусом Христом, Његовим истинским Телом и истинском Крвљу  причестило се неколико хиљада верујућих Убљана у Првој недељи Часног Васкршњег поста. 

      У петак, 07. марта, Жртвеном приносу Господу Богу Пређеосвећених дарова началствовао је Архијерејски намесник тамнавски, крстоносни прота о. Митар Миловановић. Служашчи је нагласио значај и потребу Светог Причешћа за спасење наше, јер у противном наш живот постаје неосмишљен, неиспуњен жаром вечнога живота који нам је обећао Богочовек Исус Христос.

    У првом дану Причешћа Богом благословеног Васкршњег поста, исповедило се и причестило преко две хиљаде душа, углавном најмлађих парохијана, ученика основне и средњих школа.

      На Теодорову суботу, Свету Божанствену Литургију служио је протојереј-ставрофор Драган Алимпијевић, старешина Храма. Светој Чаши приступило мноштво верног народа Тамнаве.

    У недељу Православља евхаристијским сабрањем началствовао је о. Станиша Ђокић, протојереј. "Центар света је тамо где се служи Света Литургија, тј. центар и коначни циљ јесте Господ Исус Христос" – надахнуте су речи оца Станише којим је позвао верни народ да се причести Светим Причешћем на отпуштање греха и на живот вечни.

     Држећи пост и исповедајући се, верујући Убљани и даље спремају своју душу за Најдражег Госта. Исправљајући своје лоше навике и побољшавајући начин свог живота, спремамо се за Празник над празницима, Свето Васкрсење Господа нашег Исуса Христа, Који нам, победивши смрт, дарова живот вечни.

 

Александар Мандарић, вероучитељ 

Галерија слика