ПОМЕН НАСТРАДАЛИМА У ЗЛОЧИНАЧКОЈ АКЦИЈИ „ОЛУЈА“

Помен настрадалима у злочиначкој акцији „Олуја“, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Милутина служен је у храму Христа Спаситеља у Убу,  у суботу 05. августа 2017. лета Господњег са почетком у 11 часова.

У 12 сати звона са убског велелепног храма придружила су се звонима свих храмова СПЦ у знак молитвеног сећања за све невино страдале.

Молитвословље је вршено на двадесет другу годишњицу од ужаса и пакла који је доживео православни српски народ у Хрватској, када је преко 250.000 душа напустило своја вишевековна огњишта. О овом стравичном злочину и егзодусу и дан данас у свету се скоро и не говори.

Истога дана, у тзв. "малом" или "доњем парку" освештано је крсно знамење - споменик –  посвећен свим страдалим Србима током рата 1991 – 1995. Споменик је подигнуг заузимањем Удружења Срба Крајишника - Уб, које заступа г. Илија Бранковић.

Чином освећења крсног знамења и парастосом пострадалима у злочинчкој акцији „Олуја“ началствовао је убски парох Душан Бабић, протојереј, уз саслужење јереја Александра Мандарића.

Александар Мандарић, јереј

Галерија слика