ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ОШ ,,МИЛАН МУЊАС" У УБУ

СВЕТОСАВСКА ВЕРА У ЖИВОГ ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА, ПРАВА ЈЕ МЕРА ЗА ИСТИНИТ ЖИВОТ СВАКОГ ЧОВЕКА. На сам дан празновања дивног угодника Божјег Светог Саве, у ОШ ,,Милан Муњас“ у Убу, са почетком у 11 часова, Архијерејски намесник тамнавски протојереј ставрофор прота Митар Миловановић са свештеницима, старешином храма Вазнесења Христовог и парохом првим убским протојерејем-ставрофором Драганом Алимпијевићем, парохом другим убским протојерејем Душаном Бабићем, парохом трећим убским протојерејем Станишом Ђокићем, парохом четвртим убским протојерејем Миланом Ристивојчевићем, извршили су обред благосиљања славског колача и кољива које је ове године с љубављу, Господу у славу а у част светог оца Саве Првог Архиепископа српског, принео домаћин славе Марија и Никола Томић са породицом.

 По ломљењу славског колача и освећења славског жита, прота Митар Миловановић обратио се присутним гостима угодном беседом, честитајући славу директорки школе, ученицима, наставницима и свим гостима, нагласивши сву славу, величину и значај Светог Саве за васцели српски род.

Свечани школски програм отпочео је певањем светосавске химне, после које је директорка школе госпођа Живана Баратовић срдачно поздравила, све присутне уз видљиво задовољство и захвалност домаћинима овогодишње славе, Марији и Николи Томић са породицом, као и будуће домаћине славе Снежану и Мирка Лазића и њихову породицу, нагласивши да су они прихватањем ове части али и обавезе допринели да традиција поштовања и очувања светосавских вредности у школи несметано траје. Директорка се захвалила Канцеларији за управљање јавним радовима Владе Републике Србије, што је донела одлуку о додели средстава за реконструкцију зграде матичне школе, захваљујући се притом и председнику општине Уб, господину Ненаду Глишићу и његовим сарадницима који су несебично помогли око реализације пројектне документације, неопходне за благовремено конкурисање о додели средстава. Такође, захвалила се и породицама Јовановић и Близањац из Трлића који су, као што то чине већ неколико година, пригодним поклонима даривале издвојене одељење у Трлићу.

 Свечани целокупни духовно, културно-уметнички и поучни колаж, извели су ученици школе са својим наставницима који су учествовали у припремама и реализацији програма.

После завршетка свечаног школског програма, директорка Живана је с нескривеним задовољством присутним гостима представила ученике који су остварили значајне резултате на такмичењима одржаним током 2014/2015. године и наставнике који су радили са њима. Том приликом свима њима уручене су поклон књиге. Потом су се присутни гости, наставно особље,  ученици и сви запослени послужили славским житом и вином.

Након тога, директорка је позвала све присутне за славску трпезу љубави. 

Златко Перић, вероучитељ

Галерија слика