СРЕДА ЧИСТЕ НЕДЕЉЕ ВАСКРШЊЕГ ПОСТА

У среду 04.марта са почетком у 07 часова у убској цркви служена је прва Пређеосвећена литургија у овом Часном посту. Литургија Пређеосвећених дарова је посебна служба која се служи по црквеном уставу само током Великог васкршњег поста и то углавном средом и петком и са неким изузетцима везаним за мање празнике који могу пасти у току Васкршњег поста. Како је Васкршњи пост строг и веома значајан за живот хришћана и живот Цркве, Црква благосиља често причешћивање верног народа које се обавља и на богослужењима Пређеосвећених литургија.

Пред Часним престолом молитве је узносио старешина убског храма, прота-ставрофор Драган Алимпијевић, у олтару му је припомаго прота Душан а за певницом су се трудили вероучитељи и браћа и сестре из цркве.

Како је ово причешће прво одмах након почетка поста у њему су узели учешћа само они најупорнији у подвигу који су по благослову својих свештеника постили тримирје. (Пост без хране па чак и воде до Свете литургије пређеосвећених дарова) У храму је било присутно око 20 верника.

Како ово богослужење има своје посебности и наглашава радње у којима се изражава побожност један део верних га изузетно воли и поштује, долази на Литургију пређосвећених дарова чак и ако се не причешћује тога дана, а савет би био свима онима који поштују црквени поредак и дисциплину да се тога дана причесте и учествују у овој великој и наднебесној тајни.