СВЕТА ПЕТКА - СЛАВА ХРАМА У ЦРВЕНОЈ ЈАБУЦИ

 27/14. октобра 2014. Лета  Господњег црква у Црвеној Јабуци прославила је своју славу – Преподобну Мати Параскеву, у народу звану Света Петка.

Светим евхаристијским сабрањем началствовао је архијерејски намесник тамнавски крстоносни прота Митар Миловановић, уз саслужење тамнавског свештенства.

 Једини спасоносни и проверени пут је онај Христов којим је ходила Света Петка

       Служашчи прота Митар подсетио је окупљени верни народ на житије и подвиг Свете Петке. Као млада девојка чувши Христов позив да Га следе на путу у вечни живот у Царству Небеском, она није часа часила него је кренула јединим спасоносним и провереним путем Христовим. Она је узор свима нама да и ми кренемо тим путем. У нашем народу веома је јак култ и поштовање Свете Петке и свакодневно јој се молимо да испроси милост од јединог Човекољубца - део је надахнуте проповеди проте Митра.

       Након Свете литургије и литије око храма, освећења славског жита и ломљења славског колача, уследила је богата трпеза љубави трудом и пожртвованошћу оца Станише Ђокића и верног народа. За време ручка, заслужнима су подељене захвалнице. Парох Станиша Ђокић захвалио се свим добротворима и приложницима са чијом помоћи је започет и прошле године освештан темељ за репрезентативни црквени дом. Овим путем замолио је све који су у могућности да помогну како би се црквени дом у што краћем временском периоду ставио под кров и служио својој сврси.

                                                                                Александар Мандарић, вероучитељ

Галерија слика