ТРИ РАЗЛИЧИТЕ СЛУЖБЕ У ТРИ ДАНА ЗА ПРЕКО ТРИ ХИЉАДЕ ПРИЧАСНИКА У УБУ

 Достојном припремом, са страхом Божјим, вером и љубављу да увек приступамо Светом причешћу

У првој недељи Часног Васкршњег поста у убском храму Христа Спаситеља, Часним и Пресветим телом и крвљу  Бесмртнога Цара и Бога нашега причестило се преко три хиљаде верујућих душа.

У овој чистој недељи, постом и молитвом Господу посвећеној, најпре је у петак, 18. марта 2016. године Господње служена литургија пређеосвећених дарова. Светом службом Божјом началствовао је Архијерејски намесник тамнавски протојереј-ставрофор Митар Миловановић, уз саслужење протојереја Милана Ристивојчевића и ђакона Александра Мандарића.

Тога дана исповедило се и причестило до две хиљаде душа, углавном најмлађих парохијана, ученика основне и средњих школа, старијих и болесних.

На Теодорову суботу, 19. марта,  служена је Света божанствена литургија Светог Јована Златоустога коју је служио протојереј-ставрофор Драган Алимпијевић.

У недељу Православља, 20. марта, евхаристијским сабрањем на Литургији Светог Василија Великог началствовао је протојереј Душан Бабић:

-  У овом дивном дану који створи Господ, достојном припремом, са страхом Божјим, вером и љубављу приступамо Светом причешћу. По речима Господњим: Ја сам хлеб живота, који мени долази неће огладнети, и који мене верује неће никад ожеднети (Јн. 6,35) ми ево приступамо великој тајни, тајни вечнога живота. Стога се најпре очистимо од рђавих дела, помисли, зла и сваког греха, како бисмо што достојније пришли Светој чаши на спасење душе и тела а не на суд или осуду – надахнуте су речи оца Душана као позив вернима да постану причасници вечне Љубави Господње у Царству Божјем.

Ђакон Александар Мандарић, вероучитељ 

Галерија слика