У ЦРКВИ У УБУ ОДРЖАН АКАТИСТ СВЕТОМ АРСЕНИЈУ КАПАДОКИЈСКОМ

БЕЗДЕТНИ СУПРУЖНИЦИ ПО ПРВИ ПУТ ПРИСУТВУЈУ МОЛИТВИ БОГУ И АКАТИСТУ СВЕТОМ АРСЕНИЈУ КАПАДОКИЈСКОМ У ЦРКВИ У УБУ

У цркви у Убу 25.6.2016. године Господње одржан је акатист Светом Арсенију Кападокијском. Молитву Господу и Светом Арсенију произносили су свештеници: протојереј-ставрофор Драган Алимпијевић, протојереј Душан Бабић, протојереј Милан Ристивојчевић уз саслужење ђакона Александра Мандарића.

Молитвено сабрање окупило је бездетне парове и верни народ, који је са великом љубављу и жељом за потомством дошао да замоли Бога и Божијег угодника за помоћ. У акатисту тој химни благодарности Богу и Светом Аресенију Кападокијском у икосу под бројем седам стоји оно чему се надају бездетни парови: ``Преподобни оче, узданицо и утехо многих, особито бездетних жена којима си слао молитвену помоћ у освећеним писмима и коленопреклоно бдио пред Господом да им подери радост рађања, Он је услишавао молбе. Као одговор Њега, небеског Родитеља нашег, после годину дана рађало се чедо на радост земаљских родитеља, зато ти кличемо овако: Радуј се, Свети Преподобни Арсеније Кападокијски чудотворче живога Бога!``

У беседи након акатиста протојереј-ставрофор Драган Алимпијевић истакао је: `` Читајте житије Светоме, и молите се Богу, драга браћо и сестре. Бог је нас погледао кад смо добили мошти овог дивног Божијег угодника. Куцајте и отвориће вам се, каже Господ. Нека буде благодат Божија на вама, да видите децу деце ваше, радујте се и веселите, нек вам Бог дарује оно што желите.

Након молитве верни народ је целивао мошти светитеља Божијег. Свештеници су помазали чело сваком вернику и покропили сваки брачни пар посебно освећеном водом, молећи се Богу и Светом Арсенију Кападокијском чудотворцу. Акатист молитва за бездетне родитеље биће служена сваке последње суботе у месецу са почетком у 18 ч.

Дипл. теолог Марко Рафаиловић, вероучитељ

 

Галерија слика