ВАСКРШЊА ЛИТИЈСКА МОЛИТВА У СОВЉАКУ КОД УБА

Васкршња литијска молитва Васкрслом Господу као благослов за успешну и родну годину

На Други васкрс, у понедељак Светле седмице 17. априла 2017. године у Совљаку код Уба служен је обред Литије пред Литијским крстом. Ово је четврта по реду сеоска Литија од њеног обновљена у овом питомом тамнавском селу.

 Чином Васкршње литијске молитве началствовао је прота Митар Миловановић, архијерејски намесник тамнавски, уз саслужење протојереја Душана Бабића, овдашњег пароха, протонамесника Срђана Филиповића, свештеника из Новака и убског ђакона Александра Мандарића.

- Како је лепо и Богом благословено када неко село обележава сеоску литију као што ви данас чините овде. Узнели смо заједно молитве Васкрслом Господу Исусу Христу кога смо умолили да нам пошаље благослове, пуне домове деце, оборе стоке, добар род у њивама и виноградима и сваког добра каквог само Он уме и може да нам да - надахнуте су речи проте Митра окупљеном верном народу на Литији код Крста у Совљаку.

Након Литијске молитве, присутни су кропљени освећеном водом и даривани освештаним васкршњим јајима. Вредни и угледни домаћин и председник Савета месне заједнице у Совљаку Горан Перишић са сарадницима припремио је трпезу љубави.

Ђакон Александар Мандарић, вероучитељ

Галерија слика