ТАМНАВА ДОБИЛА МАНАСТИР

Благословом владике Милутина црква у Памбуковици званично постала мушки МАНАСТИР МЕРКШИНАЦ. Некадашњем манастиру који је за време Турака био и прва штампарија у Србији, поново је враћен статус манастира. Сада у Тамнавском намесништву имамо три манастира у: Боговађи, Докмиру и Памбуковици.

Настави са читањем

ЦРКВЕНА ОПШТИНА ВУКОНА ДОБИЛА НОВОГ СВЕШТЕНИКА

ТРЕБА ДА УМНОЖАВАМО СВОЈЕ ДУХОВНО, А НЕ МАТЕРИЈАЛНО БЛАГО. Јереј о. Предраг Велимировић, родом из Ваљева, нови је вуконски парох. Он је служио Литургију у недељу 07.12.2014, а потом обавио причест присутних верника. Примопредаја дужности обављена је 04.12. на дан Ваведења Пресвете Богородице.

Настави са читањем

ЦРКВА УБ ПОНОВО ЗАГРЕЈАНА

Пуно вере уз мало модерних технологија и ентузијазма резултовало је да наш Храм Христа Спаситеља поново буде топао за све посетиоце. Неколицина одборника су вишемесечним радом спровели у дело једну идеју и вратили убском Храму топлину. Иза нас је пар хладних година у којима се претходни систем грејања, иако функционалан, није користио због превеликих трошкова.

Настави са читањем

ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ „МИЛАН МУЊАС“ УБ

 Успешна реализација радова финансираних из Фонда СПЦ „Патријарх Павле“.

  У суботу 13. децембра, кад Црква прославља  Светог Андреја Првозваног, ОШ „Милан Муњас“ Уб, прославила је Дан школе. Пригодним културно-уметничким програмом и темом „Тамо далеко“, школа се прикључила обележавању стогодишњице од почетка Првог светског рата. Својим присуством, приредбу је увеличао, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин, уз пратњу јеромонаха Силуана и свештенства убске цркве.

Настави са читањем