ПРИЧЕШЋЕ У ДОМУ ЗА НЕГУ СТАРИХ И ОНЕМОЋАЛИХ ЛИЦА

У петак прве недеље Часног поста, одмах након Свете литургије, отац Станиша Ђокић посетио је Дом за негу старих и онемоћалих лица у улици Свете Поповића у Убу.

Ово је први пут да свештеник походи установу оваквог карактера и причести кориснике Дома, који су се достојно молитвом и постом припремили за Најдражег Госта - Господа Бога и Спаса нашега Исуса Христа.

Настави са читањем

ПЕТАК ПРВЕ НЕДЕЉЕ ЧАСНОГ ПОСТА У УБСКОМ ХРАМУ

У петак, 27. фебруара Лета Господњег 2015. у убском Световазнесењском храму, на месту сусрета са Спаситељем нашим Господом Исусом Христом, Његовим истинским Телом и истинском Крвљу, у првом дану Причешћа Богом благословеног Васкршњег поста, исповедило се и причестило преко хиљаду  душа, углавном најмлађих парохијана, ученика основне и средњих школа, као и старих и болесних.

Жртвеном приносу Господу Богу Пређеосвећених дарова началствовао је Архијерејски намесник тамнавски, крстоносни прота о. Митар Миловановић, уз саслужење протојереја-ставрофора Драгана Алимпијевића, старешине Храма.

 

 

Настави са читањем

ВЛАДИКА МИЛУТИН НА ЛИТУРГИЈИ У УБСКОМ ХРАМУ

Грамата Епископа за ревност духовнику ПНХЗ „Свети Макарије Велики“ у Убу, протојереју Милану Ристивојчевићу

У сиропусну недељу, 22. фебруара 2015. Лета Господњег, на Светој божанственој  литургији у убском Световазнесењском храму присуствовао је Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Господин Милутин. Свету службу Господњу служио је протојереј-ставрофор Драган Алимпијевић уз богоугодно појање убског свештенства и богослова.

Настави са читањем

СВЕТОМАКАРИЈЕВСКО САБОРОВАЊЕ

Сећајући се Спаситељевих речи: „Не судите, да вам се не суди. Јер каквим судом судите, онаквим ће вам се судити, и каквом мером мерите, онаквом ће вам се мерити.“ (Мт. 7,1-3),  у убском Световазнесењском храму  је веома свечано, саборно и  молитвено  прослављено име Божје у Преподобном Његовом Макарију Великом, 1. фебруара/19. јануара Лета Господњег 2015.

Настави са читањем