ПОРОДИЦА ЈЕ ИНСТИТУЦИЈА

ЗДРАВА ПОРОДИЦА, ОСНОВНА ЋЕЛИЈА ДРУШТВА

Породица се разликује од сваке људске установе. Тако и човек јесте оно што понесе из дома свога, што понесе из породице своје. Истина је и то да дете не бира родитеље од којих ће се родити. Не бира ни средину у којој ће живети јер све то припада вољи Божијој. То је разлог што родитељи, када творе васпитање своје деце, треба увек да помисле прво на Бога - Оца сваке породице, и на небу и на земљи.

Настави са читањем

ВЕРОМ СЕ СХВАТА ОНО ШТО СЕ РАЗУМОМ НЕ МОЖЕ ДОКУЧИТИ

СВАКИ ДАН ЈЕ НОВ, КАО И САВРЕМЕНОСТ У ХРИСТУ. У знаку крста и васкрсења Христовог одвија се сва историја рода људског. Хришћани, верујући хришћани, хришћани који живе у Богу и по Богу, знају да се једино кроз страдања може ући у васкрсење, из васкрсења у вазнесење и на крају кроз Христа сести са десне стране Бога Оца.

Настави са читањем

МОЛИТВА ЗА БОЛЕСНИКА

Уколико се здрави људи не моле за болесне, рећи ће им прекосутра Христ, били сте здрави али нисте се молили за оне који су патили. Не познајем вас... (Мат. 25, 12) Ако се не молимо за болесне, болест ће да се развија својим током. Међутим, ако се молимо, може и да промени пут.- Старац Пајсије Светогорац

Настави са читањем

ОБЈАШЊЕЊЕ ДЕСЕТ БОЖИЈИХ ЗАПОВЕСТИ

Објашњење десет Божијих заповести дао нам је наш владика Николај. Десет Божијих заповести  биле су записане на двема таблицама, каменим плочама, које је Господ предао нама преко пророка Мојсија на Синају. На питање шта треба да учинимо да нам добро буде и да добијемо живот вечни, Господ нам одговара да држимо заповести које су нам дате. Којих су то 10 Божијих заповести и које је њихово значење?

Настави са читањем