ДАРОВИ ГОСПОДЊИ - ДУХОВНА ТРИБИНА ПНХЗ У УБУ

Слављење Бога песмом и делотворном љубављу

У четвртак, 25.12.2014. године, након одслуженог акатиста Пресветој Богородици Тројеручици, у сали убског црквеног дома  одржана је духовна трибина на тему „Дарови Господњи“ у организацији Православне народне  хршћанске заједнице „Свети Макарије Велики“ у Убу. Гост духовне трибине била је сестра Вера Илић.

 

       Било је то вече слављења Тројединог Бога кроз које нас је надахнутим и дирљивим стиховима провела  Вера, аутор збирке духовних песама „Дарови Господњи“.

       „Ова збирка песама, молитва је Господу. Она је отелотворење једне унутрашње хришћанске стабилности; мера једне зреле жене која крмани бродом свог живота у мирну луку. То су стихови признања и смопознања, речи истине и пред Богом оправдања... Дужност сваког хришћанина је да разгори у себи благодатни дух – а главно средство за то је молитва. Зато пред нама не треба посебно тумачити. Оне афирмишу чудесно сагласје од Господа нам дароване слободе и љубави којом нам се Он даје“ – речи су ђакона Душана Новаковића у предговору збирке којима најверодостојније осликава оно са чиме су се сусрели присутни на духовној трибини.

        Како је уједно била и промоција књиге, сав новац прикупљен на добровољној основи усмерен је као прилог убској црквеној општини.

Александар Мандарић, вероучитељ

Галерија слика