ДЕХРИСТИЈАНИЗАЦИЈА СРПСКОГ ДРУШТВА – ДУХОВНА ТРИБИНА ПНХЗ У УБУ

У организацији изузетно активне Православне народне хршћанске заједнице "Свети Макарије Велики" при Храму Христа Спаситеља у Убу, у четвртак, 16. јула 2015. Лета Господњег, након одслуженог акатиста Пресветој Богородици Тројеручици, у сали убског црквеног дома одржана је духовна трибина на тему "Дехристијанизација српског друштва“. Гост предавач био је угледни, познати и признати социолог проф. др. Слободан Антонић.

 Дехристијанизација српског друштва није случајни, већ организовани пројекат

На ову болно истиниту тему професор Антонић је започео духовну трибину питањем: „Како у овом суровом процесу дехристинизације српског друштва сачувати хришћанско наслеђе?“

- Пошаст дехристијанизације, можемо рећи и зло, на наше просторе долази из Сједињених америчких држава, Велике Британије, Француске и појединих скандинавских земаља. Дехристинизација је, за разлику од секуларизације,  много виши степен маргинализације Цркве у друштвеном животу и њено апсолутно скрајнуће као коначни циљ. У том, никако случајном већ изузезтно организованом пројекту не бирају се средства. На нама је у коликој ћемо се мери и на какав начин свему томе одупрети – из предавања је проф. др. Слободана Антонића на духовној трибини у Убу.

Александар Мандарић, вероучитељ

Галерија слика