ИСЦЕЉЕЊА СВЕТОГ НЕКТАРИЈА ЕГИНСКОГ - ДУХОВНЕ БЕСЕДЕ

Исцељења Светог Некатарија Егинског су још један показатељ неизмерне љубави Божије коју Он несебично излива над телесно слабима, а у вери у Њега непоколебљивима.

Потреба за чудом, утеха да има наде, као и то да Бог никада не оставља своју творевину саму, била је повод да се велики број хришћана како из Уба, тако и Ваљева, Шапца и Београда окупе у сали парохијског дома при цркви Христа Спаситеља у Убу не би ли послушали сведочења г-ђе Наталије Ковачевић о чудима која се дешавају над моштима Светог Нектарија Егинског.

Како нам јеванђелист преноси Христова чуда „које кад би се редом написало, ни у сами свијет, мислим, не би стале написане књиге“ (Јов 21, 25) пројављују се на различите начине и после Његовог Вазнесења. Вера у Њега изродила је велики број светитеља кроз које Он непрекидно дела, мотри, опомиње... Један од многих је и Свети Нектарије над чијим моштима многи су од Бога затражили и нашли исцељење, како телесно, тако и духовно.

Први део предавања г-ђе Наталије Ковачевић био је усмерен на живот и рад Светог Нектарија. На острву Егина у Грчкој подигнут је манастир посвећен Светом Нектарију, у који из године у годину одлази велики број верника не би ли се поклонили овој светињи. Највећи број је оболео од неког облика рака.

Чуда се дешавају свакодневно, али највећим чудима г-ђа Наталија Ковачевић је посветила ово предавање.

О тим сведочењима можете се упознати и кроз снимак који ће бити објављен на сајту „Цркве Уб“.

 

Чланак написао:

Милош Рафаиловић вероучитељ

 

Фотографисао:

Милош Рафаиловић вероучитељ

 

Галерија слика