ПРВИ КОНТИНГЕНТ ПОМОЋИ

Епархијски Центар за прикупљање помоћи Епархије ваљевске на дан 20. маја 2014. године упутио је први контингент помоћи у убски Световазнесењски храм.

Пакете са основним потрепштинама најугроженијима у Убу, у име Епархије ваљевске и Владике Милутина, уручили су високопреподобни архимандрит Авакум, игуман манастира Лелић са сабратом о. Георгијем и архијерејски намесник I ваљевски о. Зоран Јаковљевић, протојереј-ставрофор.

 

       У порти убског Храма Вазнесења Господњег дародавце je дочекао архијерејски намесник тамнавски протојереј- ставрофор Митар Миловановић, са свештенством и сарадницима.

       На хитном састанку Одбора за помоћ поплављеним домаћинствима Црквеног одбора Црквене општине Уб донета је одлука да приспела средства буду усмерена општинском Кризном штабу, што је непосредно и учињено.

       Прота Митар, упутио је речи благодарја Епархијском Центру за прикупљање помоћи, Владици Милутину, архимандриту Авакуму и проти Зорану Јаковљевићу. Део пошиљке упућен је у убску Халу спортова, где су смештени пострадали у поплавама, доћ ће други део бити подељен наредног дана по селима.

       У обраћању присутнима, архимандрит Авакум истакао је значај хуманитарне акције чији је иницијатор Епископ ваљевски Г. Милутин и похвалио припаднике Војске Србије и бројне младе волонтере, који помажу истовар и дистрибуцију пакета.

       Свој допринос акцији Епархије ваљевске дао је и председник Црквеног одбора Црквене општине Попучке Жељко Станојевић, који је сопственим камионом превезао пошиљку.

      Поменимо, 19. маја, око 2.000 литара флаширане воде „VODAVODA“  донирала нам је Црквена општина Бања Врујци са парохом о. Владом Терзићем на челу.

        У својим могућностима помоћ доноси и верни народ.

      Као што смо и обећали, о свим активностима Одбора за помоћ поплављеним домаћинствима Црквеног одбора Црквене општине Уб јавност ћемо благовремено обавештавати.

       Подсећамо да новчана средства можете уплатити на жиро-рачун ЦО Уб број:

200-2362030101886-30 код Поштанске штедионице

са посебном назнаком „за поплављене“ и са позивом на број 15052014.

 

Александар Мандарић, вероучитељ

Галерија слика