ВЛАДИКА МИЛУТИН ОСВЕШТАО ФИЛСКУЛТУРНУ САЛУ ОШ „МИЛАН МУЊАС“ УБ

Његово Преосвештвенство, Епископ ваљевски Господин Милутин, освештао је реновирану фискултурну салу Основне школе „Милан Муњас“ Уб, у уторак 28. априла. Освећењу сале  присуствовли су: секретар Епархије ваљевске јереј Саша Максимовић, јеромонах Силуан Мракић, свештенство убске цркве на челу са намесником Митром Миловановићем, представници општинске управе, наставници и ученици школе.

 

          Епископ ваљевски Г. Милутин, истакао је присутнима да је Фонд „Патријарх Павле“, захваљујући ангажовању секретара Епархије ваљевске Саше Максимовића, донирао пет милиона динара убској основној школи, како би се санирала велика штета, направљена као последица прошлогодишњих мајских поплава. – Најбоље је када дела говоре. Када сам прошли пут био овде код вас, дошли смо са надом великом, а отишли са зебњом, да ли ће успети све да се заврши. Било је и страха, да ли ћемо добити онолико финансијских средстава, колико је то  било потребно. Зато сам дошао овде данас да видим како то изгледа, сећајући се како је то тужно изгледало након мајских поплава када су се небеса отворила и поплавила Србију. Данас се радујем, јер видим како је све урађено лепше него што је и било, као што је то рекла и ваша добра директорка. Највише се радујем, што ћете ви децо, моћи да играте и да се такмичите, онако како доликује вашој младости, безбедно и са пуно воље да побеђујете у спорту – рекао је Епископ Милутин.   

        Директорка школе Живана Баратовић захвалила се Његовом Преосвештенству Г. Милутину наводећи да их је охрабрио да конкуришу за средства из Фонда „Патријарх Павле“ Српске православне цркве и саветима помогао да прикупе потребну документацију. Залагањем Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Милутина обезбеђена је донација из Фонда „Патријарх Павле“ чиме су продубљени и до данас више него одлични односи ОШ „Милан Муњас“ и епархије ваљевске.

           Након чина освећења, у холу школе изведен је получасовни програм којем су присуствовали ученици првог и трећег разреда, родитељи и колектив школе. Програм су припремали наставница музичке културе Стојанка Адамовић, која је и дириговала школским хором и наставник веронауке Растко Алимпијевић. Оркестром су управљали Миша и Софија Живић (ученица VIII разреда) Изведено је неколико пригодних композиција, као што су „Востани Сербије“, „Људи ликујте“ и сплет песама „Солунци хвала вам“ у оквиру којег је публика чула текстуалну верзију композиције „Марш на Дрину“, „Низемски растанак“, „Јеремија пали топа“. Хор ученика нижих разреда извео је познату дечју песму „Све што расте хтело би да расте“ („Здравица“), којом је музички део програма завршен. Солисти певачи били су: Растко Алимпијевић (вероучитељ), Ања и Алекса Ранисављевић, Нађа Милићевић, Стефан Капларевић, Јована и Милица Адамовић, Невена Јаковљевић, Ивона Руњајић, Анђела Перишић, Јулијана Алексић, Јана Влајковић.

           На крају приредбе, још једном су упућене речи захвалности Његовом Преосвештенству Г. Милутину и његовим сарадницима из Ваљева и Уба, као и представницима локалне самоуправе на несебичној помоћи за адаптацију школске фискултурне сале.

 

                                                Растко Алимпијевић, вероучитељ

Галерија слика