Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

АБОРТУС - КАКО ОКАЈАТИ ОВАЈ ГРЕХ?

Абортус - како окајати овај грех? Са 19 година сам остала трудна и извршила сам абортус. То ме баш мучи и прогања, посебно сада када сам мајка и гледам своју децу. Како да окајем свој грех? Да ли треба у цркви да палим свећу за то дете?

Абортус - Чедоморство је од вајкада био смртни грех. Један од седам смртних грехова како је написано у Црквеном календару је и Чедоморство (абортус). Дакле, ако св. Црква и побачај третира у молитвама као убиство детета, шта рећи за брутално кидање главице, ручица, ногица свог плода (ембриона) зачетог човека. 
Жена се у Цркви назива "у благословеном стању“!!!
 Ако питате жене које из неких разлога не могу да имају порода шта би дале да имају потомства и шта мисле о оним женама које неће да рађају више од два детета, најчешће ћете чути: „Они не знају шта губе или какав грех чине. Деца, рећи ће, нису никад вишак.“ Можда ће неко од њих бити од Бога дат као веома важан човек у историји свог народа или света или на духовном плану, као могући Патријарх или свештеник, монах, лекар који ће открити лек тешких болести и епидемија итд. 
Све у свему, за велики грех треба и велико кајање, и да се зна да овај не може бити опроштен само исповешћу. Нужна је Епитимија, најмање годину дана строгог поста понедељком и читања наменски написаног Акатиста "Витлејемски плач". Овај акатист су написале жене у Русији дознавши колико је тај грех страшан, велики и мрзак Богу, а Црква је то цензурисала у духу чистог Православног хришћанина и одштампала за потребу других који носе бреме таквог греха попут Чедоморства тј. абортуса!

ПОКАЈНИ АКАТИСТ ЗА ЖЕНЕ КОЈЕ СУ ИЗВРШИЛЕ АБОРТУС - кликните на линк

 Духовни одговор дао:

     баћушка Јован

    манастир Лешје

РУБРИКА ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА:

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs