Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

АНКСИОЗНОСТ И СТРАХ ОД СМРТИ И СРЧАНОГ УДАРА - КАКО ДА ПОБЕДИМ?

Од анксиозности болујем већ годину дана. Пре него што сам се разболела нисма ишла редовно у цркву, нисам се исповедала, постила ни причешћивала. Тек након што сам се разболела започела сам редован Литургијски живот уз читање књига о светитељима и редовно молитвено правило. Ишла сам и код психијатра, који ми је дао лекова да смањим нападе панике које имам. Повремено имам страх да ћу умрети, да ћу добити срчани удар и уопште да ће ми се догодити нешто лоше. Разговори са мојим свештеником ми помажу, али констансно имам исте страхове. Како да победим тај страх у себи?

Добро је да прихватате помоћ психијатра. То је неопходно за почетак, да бисте могли да функционишете у свакодневици. Редован црквени живот, а то значи: покајање, исповест, причешће, Исусова молитва у комбинацији са реалним животом у коме треба да остварујете и да кроз мање и веће победе долазите до природне радости, може довести до све мањих напада панике. Самим тим доћи ће до мање потребе за лековима и на крају излечења. Потребно је у све то укључити и побожног психолога који ће обављати са Вама разговоре у којима можете доћи до корена неких проблема који су настали још у детињству. Излазк из свега тога је могућ! Знам да Вам сада изгледа да нема излаза, али будите сигурни да има, само издржите!!!

Духовни одговор дао:

Архимандрит Михаило Биковић

 

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs

ДУХОВНЕ ВЕЧЕРИ (ВИДЕО) - О ПРИПРЕМИ ЗА СВЕТУ ТАЈНУ ПРИЧЕШЋА - кликните да погледате