Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

БЛУДНА ПОТРЕБА ПОСЛЕ 30 ГОДИНА БРАКА - МУЖ ПОЛНО ЗАНЕМОЋАО А ЖЕНА ИМА ПОТРЕБУ - ШТА ДА РАДИ?

Блудна потреба после 30 година брака и даље је присутна, а муж је занемоћао. Од прекомерне количине алкохола и цигарета, а можда и последице рата мој супруг је изгубио полну моћ. То траје неколико година. Неће да се лечи. Ја желим да сачувам породицу, али имам блудну потребу и хормони су у питању. Шта да радим?

Твоје стање у породици заиста није лако, али неколико ставари мораш правилно да разумеш и да сачуваш нешто што је Свето и Богу мило. Брак је света тајна и нешто што је свето мора да се чува. Односи у браку су пожељни, али нису оно без чега брак не може да постоји. Неке хришћанске породице по благослову својих духовника се уздржавају од брачне постеље након добијања деце. Ово уздржање траје за цео живот. Да је тако нешто могуће показују многи девственици. Света тајна брака није само брачна постеља. Оваква одлука наравно мора бити обострана (по договору). Како сте ви већ изродили децу и трудите се око њиховог васпитања веома би био лош пример за некакав не дај Боже развод. Наведено стање није разлог за развод брака. Једини повод за развод брака које Црква разуме је прељуба. Твом мужу треба подршка и разговор хладне главе а топлога срца. Њему треба указати на потребе хришћанског брака. Ако између вас двоје постоји нетрпељивост и препирка онда морате обоје на исповест и покајање. Ако су односи складни, ваш живот може бити испуњен разумевањем и нежношћу из које ће сигурно доћи и брачна постеља. За брачну постељу је потребна жеља и мотивација, за остављање цигарета и алкохола је потребна велика воља, мотивација, подршка. Све се ово у породици може остварити, ван брака никако. Моли се за свог мужа, разговарај са њим, разнежи га својим топлим срцем, уздај се у помоћ и милост Господњу, јер без ње нема ничег доброг у овом свету и са радошћу чекајте 50 година брака, живели на многаја љета. 

Духовни одговор дао:

Протопрезвитер Милан Ристивојчевић

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ ПИТАЊА И ОДГОВОРА НА ТЕМУ БЛУДА:

БЛУД, РУКОБЛУД И КОНТРАЦЕПЦИЈА - СА ДЕЧКОМ ПЛАНИРАМ ПОРОДИЦУ - КАКО СЕ ВРАТИТИ НА ПРАВИ ПУТ - кликните да прочитате

ДА ЛИ СЕ ТРЕБА УЗДРЖАВАТИ ОД БРАЧНЕ ПОСТЕЉЕ ТОКОМ ПОСТА - кликните да прочитате

БЛУД И ШТА ЈЕ БЛУД - кликните да прочитате

БЛУД И МОЖЕ ЛИ СЕ ПОБЕДИТИ ГРЕХ РУКОБЛУДА - кликните да прочитате

 

РУБРИКА ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА:

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs