Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

ЂАВОИМАНА САМ - КАКО ДА СЕ ОЧИСТИМ?

Ђавоимана сам – како да се очистим? Приликом читања молитве за изгнање нечистих духова имала сам телесне манифестације и мој свештеник ми је потврдио да сам ђавоимана. Из мене је излазила рика лава...

Била сам код психијатра који ми је дао лекове за моје стање. Међутим, од тих лекова нисам била у стању да радим. Посумњала сам да сам ђавоимана када сам почела да читам Исусову молитву, а истовремено је вилица кренула да се грчи и стеже, као код пса. Нажалост нисам пазила на себе, много сам грешила у понашању, блуду, властољубљу, грдила сам родитеље, говорила им да ће горети у паклу, итд.

Паднем у очајање, јер сам ђавоимана, али верујем да ће ме Бог ослободити. Трудим се, молим се и постим. Како да се очистим? Како да се изборим са демонима?

 

Христос Васкрсе!!!

Читајући ово писмо и разматрајући детаљно све чињенице и узроке који су били присутни, док се све ово издешавало из свог искуства и на основу светих људи и њиховог искуства дођох до закључка и одмах ћу рећи: Каква Божија Милост и брига за твоје спасење се излива на теби, показаће се у своје време. Само остани у молитви и посту и редовном исповедању грехова свом свештенику, то јест откривању свог унутрашњег стања и борбе коју имаш као последица времена кад си грешила.

Потребна је епитимија, не казна, него лек у виду тактике Божије, како Бог допушта да се кроз невољу за своје здравље душевно и телесно душа заправо бригом очисти! Невидљива борба и осећаји патње савременом човеку временом дају расуђивање, кроз муку коју трпи, колико је, заправо, грех један други свет из кога није лако ишчупати се и искупити се, јер греси које сте навели су везани и за друге људе који су се истовремено огрешили скупа с тобом о Бога и носе терет двоструки, јер сте један другог грехом саблазнили, то јест, заробили навиком и потребом због које сад душа страда, а и тело. Божија епитимија се даје од Бога човеку ради греха, када човек није у стању добровољно да се каје, јер нема ни искуства ни знања (опита). Нажалост, кад свештено лице олако на исповести разреши и не да савет и покајни канон да одређено време грешна душа чита и покаже плодове покајне, да ти сведочи да не жели више, нити хоће грешити. Онда Бог узима под своје и то се онда памти целог живота. Кад се ослободи, али не опет да се као свиња оде и окупа у греху блуда и разврата и све шта сте навели, него сада пажљиво и дисциплиновано води у страху Божијем духовни живот! Страх Божији је кад човек не жели ни са чим и никаквим грехом да увреди Бога и страхује да до тога не дође! Ту нечисте силе после и да хоће не могу остати, јер покајање оне саме немају, па им смета и беже у друге непокајане душе да муче људе итд. Ако ниси издржала Епитимију нити је добила од свештеног лица, онда ће потрајати ово стање дуже, док се не утврдиш у страху Божијем и да је за тебе, ако хоћеш мир и здравље са грехом завршено. У супротном, биће 7 пута горе од првог, ако се на наговор друштва вратиш старом животу (кафићима, дечку и страстима блуда с њим пре брака који су после проблем да се има деце тј. пород, алкохолу итд.). Родитељима си се извинула, вероватно, лично за увреде и пријатељима кад си их грдила и грешила се о њих и они о  тебе - надам се. Ако још ниси, што пре то уради да све буде пред Богом чисто!

Духовни одговор дао:

     баћушка Јован

     манастир Лешје

 РУБРИКА ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА:

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs