Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

ХОМОСЕКСУАЛАЦ САМ - КАКО ДА СЕ ВРАТИМ НА ПРАВИ ПУТ?

Хомосексуалац сам – како да се вратим на прави пут? Борим се, исповедам, падам, устајем, међутим, демон блуда не јењава. Страст је исте јачине приликом молитве, током поста. Не видим могућност да одем их греха хомосексуализма. Шта ми предлажете?

Бог помого!

Да ствар је деликатна! Кад су у питању смртни греси као блуд, и то какав блуд, како каже апостол Павле: „О коме је и срамота уопште спомињати“, онда ћемо рећи и поновити речи св. Јована Лествичника: "Послушање лечи и најтеже болести“.
 С обзиром да је страст и опасна по здравље, а за душу да и не говоримо, у најмању руку би било потребно отићи негде где нема ни мобилног телефона ни интернета. Тамошњем духовнику изложити проблем и замолити да као радник, без надокнаде, кроз добровољно мучење тела тј. пословима вањским и уз активно учешће у богослужењима на дуже време та страст спласне и временом се угуши. Од свега наведеног не би смело бити одступања, јер је непријатељ - Ђаво овим грехом напунио Пакао, кажу прозорљиви старци, и неће лако попустити уз дисциплиновану борбу у манастирској изолацији. 
Ово самим тим говори и о промени начина живота. Ако је коме мио Живот вечни и спасење, он неће чекати да скроз огугла у греху, него ће спасти што се може још преостало сачувати, док постоји свест о греху!

У домаћој атмосфери овај грех је теже победити, јер је проблем сећање на грех преко амбијента у ком смо већ грешили. Проблем да се већ виђено мислено победи од напада свом силином. Да бисте то некоме поверили, велика је обавеза нечија да вас надгледа скоро као у затвору. А то иде уз пољуљано поверење да нећете опет искористити прилику и побећи на грех кад попусти пажња онога који надгледа, или да се нећете очима, интернетом насладити или чак узбудити телефонским позивом партнера. Дакле, лавиринт! Нек вам је Бог на помоћи у борби са овим страшним противприродним грехом!!!

 

Духовни одговор дао:

      баћушка Јован

      манастир Лешје

РУБРИКА ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА:

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs