Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

ИМАМ ПРОРОЧАНСКЕ ВИЗИЈЕ - ДА ЛИ ЈЕ ТО ДАР ОД БОГА?

Од пре неколико година имам пророчанске визије. Могу да погодим шта ће се људима догодити. Такође, на основу фотографије, длана или шољице кафе добијам пророчанске визије и предвиђам шта ће се људима десити. Да ли су пророчанске визије дар од Бога?

Бог не даје нарочите дарове без нарочитих подвига, говорили су оци свети!!! Живимо у времена која су названа "последњим". Ако си икада о њима читала шта у Светом писму тј. Новом Завету пише, онда би на основу прочитаног закључила да се Христос врло брине за цркву и јасно описује страхоту тог периода до свог другог доласка. Он до детаља наводи да ће се појавити лажни учитељи и пророци који ће људе завести и обмањивати својом такозваном видовитошћу и пророчким даром. Наводи чак да ће се такви појавити у овој или оној кући или по трговима итд. Наравно, ти себе не сматраш таквом, па се сходно томе и понашај. Мораш наћи духовника који ће твоје стање пратити и контролисати. Препоручујем ти владику Јоакима у Куманову, врло виспрен у духовном животу и није расколник, већ у окриљу СПЦ. Код њега се можеш исповедати и причешћивати и ако је твој дар предсказања од Бога, остаће. Ако је од ђавола, што мислим да јесте искушење због лоше организованог духовног живота, онда ће се врло брзо и теби разбистрити у глави и пророчанске визије ће нестати.

Гледање у длан, фотографију или шољу од кафе у православној цркви је окарактерисано као сујеверје, што значи вера у слепи случај, а то је чиста демонска наука. Таквих гатара има и у мом поднебљу подоста и окитили су своје собе у којима примају људе иконама од пода до плафона. Оне исто погађају људима, јер њима влада нечиста сила погађачког духа. Гатара их пошаље у цркву или манастир за молитву и тада ако свештаник не обрати пажњу са каквом побудом и препоруком особа долази за помоћ, онда настаје пакао од живота. Питаш се, можда, зашто? Зато што је нечисти и зли дух лукав и препреден. Он након молитве, на неколико дана или неко време не мучи човека, да би онај који је био код врачаре осетио промену, да му је боље и кад се врати нечисти дух у њега, јер нечисти дух никога не оставља тек тако, а да га не мучи до потпуне пропасти и нервног растројства. Људи чују гласове, имају упечатљиве врло страшне снове, ноћу виде појаве, као силуете загробног света.

Све у свему, као што рекох, то је демонска наука мрска православљу. Ти си спремна за доброг, искусног духовника да те из таквих канџи ишчупа. Не сумњај и не оклевај, спасавај се што пре. С Богом!

Духовни одговор дао

баћушка Јован

манастир Лешје

РУБРИКА ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА:

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs