Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

ИШАО САМ КОД ВРАЧАРЕ САД СЕ ДУХОВНО ЛОШЕ ОСЕЋАМ - ДА ЛИ МИ ИМА ПОМОЋИ?

Ишао сам код врачаре и сад се духовно лоше осећам да ли ми има помоћи? Ишао сам код врачаре у нади да ћу помоћу нечастивих дела вратити девојку са којом сам раскинуо. Посећивао сам разне врачаре које су ми давале неку воду да пијем и које су ме вешто преобратиле од Бога, са причом да ми свеци помажу. Кајем се, желим да се вратим на прави пут.

Бог помого! Не постоји грех који Бог не може опростити, ако се човек каје. А да би знали да нам је сигурно Бог опростио, потребно је да тај грех више не чинимо или не понављамо, каже св. Серафим Саровски велики аскета и молитвеник Руске земље.

Како преко ноћи ниси отпао, него је требало време да те лажни учитељи одвоје и у вољи са службом Богу разувере, тако сада, ти се труди да схватиш да Бог сада тражи покајање на делу без изузетка на дуге стазе, како би и враг увидевши да си чврсто решио, побегао од тебе, а ти пример околини био у свему.


Девојку другу ћеш наћи, није она једина, а у осталом треба заслужити побожну, али примерним начинoм живота.

Све на хартију прибележи, шта си грешио са том девојком и иди духовнику, исповеди се. Пост држи средом и петком и редовно јутром и увече читај молитве и не брини се, али знај православље је начин живота.

Твоје питање је једноставно и не одуговлачи и не кажи "ja то не могy"! Ти то можеш, само ако хоћеш Бога ради!

 

Духовни одговор дао:

       баћушка Јован

       манастир Лешје

РУБРИКА ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА:

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs