Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

ИСКУШАВА ЛИ МЕ ГОСПОД БОЛЕШЋУ?

Болест као искушење од Господа - болесном је ово тешко да прихвати. Оперисала сам карцином пре четири године. Сада се по том питању осећам добро. Међутим, пре шест месеци сам померила желудац и он је отишао у једњак. Шта год да урадим све ми је горе, помака нема. Да ли је могуће да ме Бог искушава и неће да ми помогне, а мени је много лоше?

Бог нам увек жели добро! Велика је опасност да Му припишемо нешто за шта смо сами криви! Ако преиспитате свој живот, а то значи колико сте сатирали организам секирацијама, нездравим животом, малом количином сна, пребивањем у лошим расположењима, неправилном исхраном, не само оним шта једете, већ и кад једете и тако даље, видећете да сте сами у великој мери допринели Вашем тренутном стању. Оно што је важно да знате је да Бог никад не одустаје од нас, а да лекаре подједнако треба да слушате као и духовнике. Ово се једино не односи на онкологију, јер ту треба тражити више мишљења. Ово кажем, јер начин лечења помоћу зрачења и хемотерапије убија организам, односно имуни систем, који једини може да се избори са свим болестима! Постоје људи који знају да спуштају желудац. Препоручујем Вам да потражите неког ко би могао то да Вам уради.

Духовни одговор дао:

Архимандрит Михаило Биковић

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs

ДУХОВНЕ ВЕЧЕРИ (ВИДЕО) - О ПРИПРЕМИ ЗА СВЕТУ ТАЈНУ ПРИЧЕШЋА - кликните да погледате

ПОУКА - О БОЛЕСТИ - Архимандрит Јован Крестјанкин - кликните и прочитајте целу поуку