Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

КАКО ПРЕПОЗНАТИ ГРЕХ?

Имам проблем да прихватим једну колегиницу. Помислила сам, ако је будем позвала да иде са мном у цркву, не би ли и она упознала Бога, постаће боља, смиренија, сталоженија... Међутим, иако је стекла навику да иде у цркву, није се много променила. Много јој помажем, возим је где год треба, посећујем у болници, дајем и поклањам. Помаже и она мени, уз новчану накнаду, само што сматра да је њена помоћ значајнија. Цени ме, али својим понашањем и поступцима често ме понижава у друштву. Прећутим јој њене испаде Христа ради, а она мисли да сам глупа. Како да схватим где грешим? Да ли такву особу треба трепети и имати у близини?

Ниједан сусрте није случајан, па тако ни Ваш са том сестром. Очигледно је да из онога што кажете Ваша сестра у Христу има проблем психолошке природе. То је, вероватно, настало још у детињству где није научила да воли на прави начин. Зашто је њу Господ упутио баш на Вас? Сигурно, зато што је видео да имате леђа да можете то да носите. Сви ти њени несташлуци или немарности су израз глади за љубављу! Зато, ако имате стрпљења, издржите у пружању љубави њој и молитви за њу. Видећете да ће се променити. Код о. Тадеја су била два искушеника који су све радили наопако. Таман кад је отац хтео да их опомене, он је прећутао и отишао у келију. Почео је да се моли за њих решен да их сутра опомене. Међутим, кад их је угледао сутра, они су радили послушање тачно онако како треба! Ето, видите, без речи је променио братију!

Духовни одговор дао:

Архимандрит Михаило Биковић

 

 

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs

ДУХОВНЕ ВЕЧЕРИ (ВИДЕО) - О ПРИПРЕМИ ЗА СВЕТУ ТАЈНУ ПРИЧЕШЋА - кликните да погледате