Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

КОЛИКО ПУТА МОГУ ДА СЕ ПРИЧЕСТИМ У ТОКУ ПОСТА?

         Када год се служи Литургија увек неко може да се причести.

      Да би неко могао да се причешћије више пута током поста и ван њега подразумева се да води уредан црквени-духовни живот. Да је најпре учесник светих тајни. Да је крштен, да пости све вишедневне постове, сваку среду и петак сем трапавих седмица, једнодневне постове које је Црква прописала (Крстовдан, Усековање....), да се уредно исповеда и каје за своје грехе, да је венчан  Цркви, ако је у браку. Да има благослов за причешће од свог свештеника или духовника.

       Да када одлази у другу цркву или манастир тражи благослов за причешће, да не би својим понашањем изазвао саблазан у новој заједници у коју је дошао.

       У току поста човек се може причестити више пута, па и сваке недеље а нарочито се благосиља причешће на крају вишедневних постова онима који посте цео пост.

 

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs

 

Духовни одговор дао:

Протопрезвитер Милан Ристивојчевић