Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

НАВОДИ МЕ НА БЛУД ПРЕ БРАКА - КАКО ДА СЕ ОДБРАНИМ?

Наводи ме на блуд, уцењује ме и омаловажава, јер не желим блуд пре брака. Јасно сам му ставила до знања да ме блуд пре брака не занима, јер не видим сврху, сем да се он, као мушкарац олакша, а мени остаје стид и гађење према самој себи. Покушала сам да се одвојим од те особе, иако је обећаво брак и породицу, а сада о томе прича у прошлом времену. На мој предлог да се раздвојимо се оглушава. Како да се одбраним од особе која ме наводи на блуд пре брака?

Ствари треба поставити на право место. Блуд је грех. Свака веза двоје младих људи треба да води ка светој тајни. Црква кроз свету тајну брака благосиља брачну постељу. Свака веза која је ради провода и страсти које неминовно воде у грех је лоша веза, јер кад тад ће престати. Што би нешто градила када ћеш за релативно кратко време желети то да порушиш, или ти или он? Свој став о моралном хришћанском животу треба јасно да искажеш и да му то саопштиш. Кроз свету тајну брака је решење, или сте за њу или не треба да трошите време на бесмисао. Христа се не треба стидети, не треба се стидети жеље за браком, не треба се стидети своје девствености, треба се стидети блуда, неморала и огреховљеног живота. Он мора да одговори на питање: "Да ли си ти спреман за свету тајну брака са мном?". Након одговора знаћеш шта треба да чиниш.

Духовни одговор дао:

Протопрезвитер Милан Ристивојчевић

 

РУБРИКА ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА:

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs

 

Сазнајте више о БЛУДУ:

НЕ ЧИНИ ПРЕЉУБЕ - СЕДМА БОЖИЈА ЗАПОВЕСТ

БЛУД, РУКОБЛУД, КОНТРАЦЕПЦИЈА - Како се вратити на прави пут - кликните и прочитајте

БЛУД НЕ СМАТРАЈУ ГРЕХОМ - КАКО ДА СЕ ХРИШЋАНИН ПОСТАВИ ПРЕМА ТАКВИМА - кликните и прочитајте

БЛУД и како победити грех РУКОБЛУДА - кликните и прочитајте више о томе

БЛУД и борба против њега - Архимандрит Рафаил Карелин - први део

БЛУД и борба против блуда - Архимандрит Рафаил Карлеин - други део

БЛУДНИ СИН из Јеванђелске приче - као тема ликовних радова основаца - кликните и прочитајте више

МОЛИТВОМ против БЛУДА и БЛУДНИХ СТРАСТИ - кликните и прочитајте више