Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

НЕЧАСТИВА СИЛА ИЛИ МАГИЈА - КАКО СЕ ОДБРАНИТИ?

Нечастива сила или магија ме мучи већ 10 година. Почела сам да налазим звездице од папира међу стварима. Огреботине по телу ми излазе, бол је као да ме неко сече, и у већини случајева се појављују за неки велики празник. Кад спавам, пробудим се одједном и поред кревета видим силуету у црном. Покушавам да зовем родитеље, вичем, али ме нико не чује. Идем код свештеника да ми чита молитве и тада зевам, смејем се свештенику у лице, па ми се плаче. Нисам ишла никад код врачара, верујем у Бога. Занима ме да ли  је ово нечастива сила, тј. магија. Како могу да скинем магију са себе? Како да победим нечастиву силу?

У име Оца и Сина и Светога Духа!

Пре свега мораш знати да је Бог сила од које дрхте демонске силе!!! 
Бог је допустио твоје страдање из два разлога: 


1. Учињени и свесни и несвесни греси су тој сили злобе дали власт да се тело мучи како би се у души изазвало покајање и брига за спасење душе. 


2. Да би се временом вратио "страх Божији", а то значи ово: Многи се питају шта заправо то значи уопште. Страх Божији се разликује од страха животињског у томе што човек страхује да ни са чим и никаквим грехом или поступком лошим не увреди Бога јер га, изнад свега воли, просто Бог то не заслужује, а страх је животињски или људски уствари страх од будућности. Да ли ће му се живот угрозити? Да ли ће здрав бити? Да ли ће бити рата итд, али се не дотиче душе, већ само бриге о телу и благостању.

Што се тиче твог проблема како се ослободити те силе и да ли је то могуће одговорићемо:

1. Богу је све могуће.

2. Треба детаљно да исповедиш све своје грехе од најраније младости, по неком подсетнику све студиозно записати на папир да не би што на исповести пропустила.

3. Отићи свом свештенику или још боље духовнику у манастир и евентуално мало и остати, 3 дана или више колико дозвољавају прилике манастира, а поготову где се свакодневно литургије врше и имају Свете мошти да се и по исповести, молитве поред свеца очитају.

Ако си све ово учинила уредно и поред тога још се дешавају исте ствари онда знај да то Бог допушта само зато што по природи ниси особа која је дисциплинована. Такође, због околности у којима живиш да би се одржала у чистоти, потребно је страдање које временом сва та могућа искушења и поводе за грех одагна, као и људе и догађаје светске вреве и метежа. Човек се повуче у своју муку, јави се комплекс (да особа није пожељна за јавност као таква) који га чува од греха и самим тим овдашња мучења уз личну молитву, учешће на Богослужењу и причешће уз надзор духовника отварају пут ка Спасењу јер је написано: "Ваља вам многе муке претрпети и ући у Царство Небеско".

У нашем манастиру су били разни случајеви са и без магије, али пут до исцељења већ описах. Некад се брзо заврши патња, а некад траје, све зависи од човека и вере у Бога и понашања. Бог на крају увек побеђује, ако се с њим боримо против нечастиве силе!!!

Духовни одговор дао

баћушка Јован

манастир Лешје

МОЛИТВА ЗА ЗАШТИТУ ОД НЕЧАСТИВЕ СИЛЕ - кликните да прочитате

ПРОТИВ ЛЕЧЕЊА КОД ВРАЧАРА - СВЕТИ ЈОВАН ЗЛАТОУСТИ - први део - кликните да прочитате

ПРОТИВ ЛЕЧЕЊА КОД ВРАЧАРА - СВЕТИ ЈОВАН ЗЛАТОУСТИ - други део - кликните да прочитате

РУБРИКА ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА:

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs