Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

НИСМО ВЕНЧАНИ У ЦРКВИ А ДЕЦА СУ НАМ КРШТЕНА - ДА ЛИ ЈЕ ТО ГРЕХ?

Mој супруг и ја нисмо венчани у цркви, али смо децу крстили, обе су имале и једно и друго венчање, као и крштење своје деце, наших унука. Да ли живимо у греху због тога што нисмо имали црквено венчање? Да ли можемо да се венчамо после толико година? Како наша Црква гледа на овакве бракове?

Заједнички живот двоје људи без Свете Тајне брака је грех. Нажалост, то млади људи данас не схватају па живећи на такав начин касније у својим животима долазе до низа препрека нпр. не могу да имају децу, или и ако добију децу не могу да их васпитају исправно, или не могу касније да оснују брак, све су ово последице живота у греху. Ти си, хвала Богу, ово пребродила а Господ те сада преко твоје савести, која је природни морални закон који је Бог дао људима, призива у Свету Тајну Брака. Дакле, могуће је и после свих тих година проведених у греху, али сигуран сам са  вашим добрим делима које једино Бог зна, јер Он познаје свачије срце, да се након исповести и покајања код вашег духовника односно свештеника венчате у цркви. То је благословен пут како за тебе тако и за твоје потомке. Венчањем би из безакоња прешла у благословен живот. Нека ти Господ да снаге да истрајеш у својој  благословеној намери.

Духовни одговор дао:

Протопрезвитер Милан Ристивојчевић

 

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs