Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

ПРОРОЦИ НАШЕГ ВРЕМЕНА - КАКО ИМ СЕ ОДУПРЕТИ?

Пророци, заправо лажни пророци нашег времена се могу срести на сваком кораку. Имала сам сусрет са старијом женом ромске националнности, која ми је пришла на улици и затражила цигарету. Послужила сам је са две, очекивајући да ће отићи. Међутим, започела је разговор...

...постављајући ми питања, при чему сам одмах у себи почела са умном Исусовом молитвом. Приметила сам да ме чудно гледа и да се измиче баш у тренутку када сам приводила крају речи молитве. Рекла ми је: "Идеш на три гроба". Тачно је да одлазим оцу и брату на гробље, а мајчино место је још празно, јер је мајка жива. Не желим да ми она слути о животу мајке, иако сам свесна да ћемо сви истим путем поћи. Да ли је њен успех што се нисам у потпуности отргла од њених речи да идем на три гроба?

Бог помогао у сваком тренутку и на сваком месту и кораку његове владавине!!!


Заправо сте добро приступили у првом делу, али други део, будући, да се враг не да посрамити тако лако, употребио је мамац сујеверја да вас забрине, а самим тим и веру ослаби. Са таквим људима сусрет треба да буде што краћи, без разговора или уз изговор: "Немам времена за причу, имам преча посла", а све то уз умну молитву, наравно. Читав легион духова злобе из поднебесја иде да силином бестидне слободе и превртљивости (кријући се под видом добра) у мрежу своју и замку кога ухвати.
Свети Оци су писали: "Ђаволу није битно ко је у праву, него да уведе сваког с њим у дијалог, из кога се са муком као из каквог лавиринта излази!" 
Само неискусни не схватају да дискусије нема. Што дуже слушаш, то све више отров у ум и срце примаш!!! Отац лажи је на све спреман. Да би био убедљив, зна наше слабости или претпоставља шта би могло бити за нас интересантно и тему отвара и задаје нове моменте и ударце, на које човек није брзо спреман и све околности у моменту користи. Слушалац из културе и људскости чека да се заврши разговор, а хришћанин  намеру тек после препозна, кад почне да боли и муку у глави ствара.

Да закључимо: Ако се и деси да, иако смо добру намеру имали да нешто кажемо, добар утисак оставимо, а притом, заузврат, због лошег или никаквог искуства рану добисмо, треба ићи хитно свештенику и укратко се исповедити. То је најбржи пут. Ако немамо могућности да одемо код духовника, треба се смирити и вратити у нормалу, а онда телефоном духовника назвати и помисли и тескобу искушења открити, а змија кад се камен склони са видела бежи!!!

Ако видно бринемо онда треба знати да враг не зна шта човек мисли, али брзо према покретима лица и тела закључи јесмо ли смирени или нисмо. Ако се видно и речју жалостимо и друге у то своје стање увлачимо, онда и дупли грех правимо. Зато духовнику рану откримо, а Лекар душе и тела ће брзо притећи и помоћи да се исцеле душе наше!!! Пазите на време, јер су дани зли, а може помоћи само Онај који је Алфа и Омега и неће одоцнети, коме нека слава и милост у векове. Амин!!!

А ако неког занима како то неко погађа (као да је видовит), треба разумети да то открива дух  погађачки, како би и оног преко кога говори, још више погордио, да је у стању лажне прозорљивости и да би оног који га слуша обмануо, јер се суштински своди да у грех било које врсте заведе.

Духовни одговор дао:

 баћушка Јован

  манастир Лешје

РУБРИКА ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА:

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs