Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

Шта урадити са талисманом који се налази у кући?

Помаже Бог.

У мом стану поред улазних врата виси окачен талисман који изгледа као око. Пронашао сам на интернету информацију да се то зове "Фатимино око" или назар и да наводно штити од урока. То је, иначе, моја тетка купила у Турској на мору и донела још пре неких десетак година. Толико отприлике то стоји окачено поред улазних врата. Да ли је добро да то стоји ту и ако није, шта би требало урадити?

Бог помогао!

Постоји једно свевидеће око које све бележи и запажа још од стварања света. Име му је Бог.

Иако толико присутно у нашем животу и на сваком кораку са нашом свешћу повезано, "Оно" не тражи да га било гра стављамо, па ни у кући. Може се неко питати: "Зашто"? Па, оно је свагда над нама. Где год ишли, шта год радили. Иако толико високо изнад свих људи, и боје кожа, оно све види и запажа, и као што рекох, бележи. Јер је то с нама Бог. Свуда. Увек присутан. И све који га воле и поштују Бог испуњава. Без Њега, човек је у тами, несретан, губи се у времену и простору. Да би се човек са Богом сјединио и био свагда с њим, потребно је да носи Крст на себи и у кући својој на видно место постави, да се опомињете ко је пострадао на њему и ко је на њему смрт уништио - Господ Исус Христос.

А то око из Турске што стоји у кући што пре изнесите и закопајте, да га други не би узели и као и ви били у заблуди, мислећи да је то нешто важно, а није и не може бити, и да не би губили време као и ви свих ових година.

Што рече блажени Патријарх Павле: "Ја рекох и спасох душу, на вама је да послушате свештено монашко лице".

Са Богом остајте.

Христос Васкрсе - Ваистину Васкрсе

Баћушка Јован, манастир Лешје