Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

ШИЗОФРЕНИЈА И ДУХОВНОСТ - ДА ЛИ СУ ПОВЕЗАНИ И КАКО ТО ПРЕПОЗНАТИ?

Имам сина који је прошле године уз благослов Патријаршије био на Ходочашћу у Јерусалиму, прошао Светом Земљом, на Острогу био безброј пута. Пре пар месеци почео је да има велике страхове и чудно се понаша. Слушала сам говор једног духовника на тему шизофренија и светост, чини ми се да он има баш такве симптоме. Како да помогнем свом сину, који одбија да комуницира чак и са мном?

Веома је комплексно питање. Пошто не жели да сарађује онда једино што остаје да његово али и имена других у породици дајете да се помињу у што више светиња, како би се помогло вашем сину да закорачи бар први корак. Кад се отвори за разговоре, обавезно укључити и христоцентричног психијатра, који би му разговорима, али и лековима помогао да профункционише.То значи да би био поново способан да се врати у живот. Осећај корисности и радости у малим успесима свакога дана би заузимао све веће место у њему, а тиме би престајала потреба за лековима и излечење. Ово све подразумева редован црквени живот чим буде могао да иде у цркву.

 

Духовни одговор дао:

 Архимандрит Михаило Биковић

 

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs

ДУХОВНЕ ВЕЧЕРИ (ВИДЕО) - О ПРИПРЕМИ ЗА СВЕТУ ТАЈНУ ПРИЧЕШЋА - кликните да погледате