Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

СПОРТОВИ И ВЕЖБЕ ТЕЛА ДА ЛИ СУ БОГОУГОДНИ?

Спортови и вежбе тела да ли су у супротности са учењем Цркве? Како гледати на телесне вежбе као што су трчање или склекови?

Телесне вежбе не само да нису у супротности са нашим вероисповедањем, већ се препоручују. Рецимо, о. Тадеј је препоручивао као лек за излазк из депресије трчање, а ако не може трачање, онда брзо ходање, а ако ни то не може, онда дубоко дисање поред отвореног прозора. Говорио је да код људи који се баве умним пословима или молитвом, мозак троши и до 80% кисеоника, те ако му не обезбедимо довољно кисеоника, може да се падне у депресију. Даље, у манастирима где нема услова за физички рад, што је изузетно потребно, у тим манастирима набављају справе за кардио вежбе. Једини проблем код спорта може бити, ако прерасте у идолатрију, тада то постаје духовни проблем!

Духовни одговор дао:

Архимандрит Михаило Биковић


ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs

ДУХОВНЕ ВЕЧЕРИ (ВИДЕО) - О ПРИПРЕМИ ЗА СВЕТУ ТАЈНУ ПРИЧЕШЋА - кликните да погледате