Пошаљите питање духовнику

Ми смо ту да саслушамо сваки Ваш предлог и сугестију али и да вам одговоримо на питања из духовног живота. Будите слободни да нам своје предлоге, сугестије, дилеме и питања упутите преко електронске поште , а неко од наших духовника ће вам са задовољством и уз Божију помоћ одговорити.

Приватност ваших питања и сугестија је загарантована, односно нико осим духовника ове рубрике неће знати шта је и ко је питао и предложио, осим ако нам не нагласите да желите да се зна шта потиче од вас.

Питања и предлози као и наши одговори на њих који нам се учине занимљивим налазиће се на овој страници да би и остали посетиоци могли да их прочитају. Због заштите приватности Bаш текст ће тада бити промењен тако да се не може ни претпоставити од кога потиче.

УНИВЕРЗАЛНА ИСПОВЕСТ ПРЕД САМО ПРИЧЕШЋЕ ДА ЛИ ЈЕ ИСПРАВНА ПРЕД БОГОМ?

Исповест у мојој парохијској цркви врши се "на лицу места", пред само причешће. Приђе се свештенику, он стави епитрахиљ и прочита разрешну молитву. Колико је таква универзална исповест прихваћена пред Богом и да ли је уопште прихваћена?

Из Вашег питања не видим да ли сте покушали да се договорите са Вашим парохијским свештеником да се нађете у време кад и њему и Вама одговара и обавите темељну исповест. Управо Вам то саветујем. Сигуран сам да ће Ваш свештеник наћи времена за темељну исповест, али морате знати да то не можете очекивати пре Литургије тог дана. Дакле, то мора бити неки дан раније, када се има времена! Свештеници исповедају и на Литургији, наравно, убрзано, јер је мало времена до Причешћа, али боље је и тако него никако. Много народа не оставља свештеницима другу могућност осим тад, па је то њихова жртва за тај народ. Свештеник је добио власт да што разреши на земљи буде разрешено и на небу, али ће бити питан на Страшном суду, да ли је знао шта разрешава. Исто тако и верник ће бити питан да ли је нешто сакрио од свештеника! Одговорност је обострана, али Ви помозите свештенику и не доводите га у безизлазну ситуацију!

Духовни одговор дао:

Архимандрит Михаило Биковић


ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - кликните и прочитајте још питања и одговора из ове рубрике

УРЕДНИЧКИ ТИМ - НАША МИСИЈА И ВИЗИЈА - кликните за детаље

ПИТАЈТЕ ДУХОВНИКА - пошаљите емаил на:pitajte@crkvaub.rs

ДУХОВНЕ ВЕЧЕРИ (ВИДЕО) - О ПРИПРЕМИ ЗА СВЕТУ ТАЈНУ ПРИЧЕШЋА - кликните да погледате