
Рецепт за брзу мрсну погачу за сваку прилику. Припремите смесу за тесто па прелијте преливом и испеците. За дане мрса.
САСТОЈЦИ
Тесто
-3 јаја
-160 мл уља
-400 г брашна
-1 прашак за пециво
Прелив
-2 јаја
-150 г сецканих шампињона
-150 г ренданог качкаваља
-150 г сецкане меснате сланине
ПРИПРЕМА
Умутити јаја, јогурт и уље, додати брашно и прашак за пециво. Смесу излити у тепсију обложену папиром за печење. Потом сјединити састојке за прелив и прелити преко смесе за тесто. Све посути сусамом. Пећи 30 минута на 200 степени целзијуса. Уколико волите гибаницу прочитајте и рецепт овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић