РЕЦЕПТ ЗА БРЗУ МРСНУ ПОГАЧУ

Рецепт за брзу мрсну погачу за сваку прилику. Припремите смесу за тесто па прелијте преливом и испеците. За дане мрса.

САСТОЈЦИ

Тесто

-3 јаја

-160 мл уља

-400 г брашна

-1 прашак за пециво

Прелив

-2 јаја

-150 г сецканих шампињона

-150 г ренданог качкаваља

-150 г сецкане меснате сланине

ПРИПРЕМА

Умутити јаја, јогурт и уље, додати брашно  и прашак за пециво. Смесу излити у тепсију обложену папиром за печење. Потом сјединити састојке за прелив и прелити преко  смесе за тесто. Све посути сусамом. Пећи 30 минута на 200 степени целзијуса. Уколико волите гибаницу прочитајте и рецепт овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић