
Рецепт за пуњене паприке са преливом од парадајза. Припремите смесу за пуњене, напуните паприке, направите прелив и запеците их у рерни. За дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ
-10 паприка (свеже или смрзнуте) средње величине
-5 кромпира
-100 гр обареног пиринча
-4 шаргарепе
-2 главице црног лука
-1 празилук
-2 дл куваног парадајза
-1 кашика брашна
-0,5 дл уља
-суви зачин, со бибер, першун
ПРИПРЕМА
Празилук и црни лук ситно исецкати и динстати на уљу. Потом додати рендану шаргарепу и кромпир. Још продинстати, посолити, побиберити, додати суве зачине и све сјединити са куваним пиринчем. Овом смесом напунити паприке, а потом их затворити колутовима од кромпира. Паприке поређати у ватросталну чинију, и прелити их куваним парадајзом у којем је претходно размућено брашно. Потом прелити уљем и ставити у добро загрејану рерну и пећи све док паприка не омекша. Након печења паприке посути сецканим першуном или ориганом.
Уколико волите слане пите прочитајте рецепт овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић