ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ СА ПРЕЛИВОМ ОД ПАРАДАЈЗА

Рецепт за пуњене паприке са преливом од парадајза. Припремите смесу за пуњене, напуните паприке, направите прелив и  запеците их у рерни. За дане поста на уљу.

САСТОЈЦИ

-10 паприка (свеже или смрзнуте) средње величине

-5  кромпира

-100 гр обареног пиринча

-4 шаргарепе

-2 главице црног лука

-1 празилук

-2 дл куваног парадајза

-1 кашика брашна

-0,5 дл уља

-суви зачин, со бибер, першун

ПРИПРЕМА

Празилук и црни лук ситно исецкати и динстати на уљу. Потом додати рендану шаргарепу и кромпир. Још продинстати, посолити, побиберити, додати суве зачине и све сјединити са куваним пиринчем. Овом смесом напунити паприке, а потом их затворити колутовима од кромпира. Паприке поређати у ватросталну чинију, и прелити их куваним парадајзом у којем је претходно размућено брашно. Потом прелити уљем и ставити у добро загрејану рерну и пећи све док паприка не омекша. Након печења паприке посути сецканим першуном или ориганом.

Уколико волите слане пите прочитајте рецепт овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић