РЕЦЕПТ ЗА БАКЛАВУ СА ЈАЈИМА И ПАВЛАКОМ

Рецепт за баклаву са јајима и павлаком. Још једна изузетна посластица за све љубитеље баклава. 

САСТОЈЦИ

-600 гр танких кора

-200 гр млевених ораха

 ФИЛ

 -4 јаја

 -1 чаша киселе павлаке

 -1 чаша уља

 -1 чаша шећера

 -1 прашак за пециво

 СИРУП

 -400 гр шећера

 -1/2 литра воде

  ПРИПРЕМА

Умутити састојке за фил. Плех намазати уљем и ређати по две коре, сваку другу премазати филом. Када се потроши половина кора, посути млевеним орасима. Наставити са премазивањем сваке друге коре. Последњу кору такође премазати филом. Исећи на мање коцке и ставити  у рерну и пећи на 200 степени целзијуса око 30 минута. Ушпиновати састојке за сируп. Охлађену баклаву прелити врелим сирупом. Преливање радити из више пута да коре добро упију.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић