РЕЦЕПТ ЗА ПОХОВАНИ БАГРЕМОВ ЦВЕТ

Рецепт за поховани  багремов цвет. Ово јело нам је надохват руке. Потребно је само да наберемо мало багремовог  цвета, да га потопимо у смесу за палачинке и испржимо на уљу. Послужите га топлог, као посластицу или као прилог.

 Састојци

-1 јаје

-1 дл млека

-брашно

-со

-мало прашка за пециво

-багремов цвет

Припрема

Багремов цвет брати док се још није потпуно отворио. Потопити га у воду и оставити да одстоји 1-2 сата, а потом га добро оцедити и просушити салветом.

Направите смесу као за палачинке али да буде мало гушћа. Одвојите жуманце од беланца. Помешајте брашно, млеко и жуманце са мало прашка за пециво и са прстохватом соли. Додајте умућено беланце и све добро сједините. Умачите багремов цвет у ову смесу и пржите на врелом уљу.

Ово јело можете  послужити као посластицу или као прилог.

Уколико поховани цвет  користите као посластицу поспите га шећером у праху и ванилин шећером или га премажите пекмезом.

Уколико поховани цвет  користите као прилог, у смесу за поховање можете додати више соли.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић