РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КИФЛЕ СА МАСЛИНАМА И ОРИГАНОМ

Рецепт за ове посне кифле сигурно ће наћи место у вашој свесци са рецептима. Хрскаве кифле у којима се смењују укуси маслина и оригана. Сјајног укуса, било да  су топле или хладне.  За дане поста на уљу.

 Састојци

-250 гр брашна

-10 гр свежег квасца

- кашичица шећера

-прстохват соли

-2 кашике маслиновог уља

-4 комада маслина

-пола чаше млаке воде

-1 кашичица оригана

Припрема

Свеж квасац и шећер размутити у  млакој води и оставити да надође. Потом у брашно  додати квасац, со и уље и замесити тесто да буде средње мекано. Тесто  поклопити и оставити да надолази док се не удвостручи. Након тога тесто премесити и додати сецкане маслине и оригано. Поделите тесто на 4 дела, сваки део растањити руком до дебљине од око 5мм и затим га савијте у кифлу. Кифле поређати у плех на папир за печење и оставити их 15 минута да нарасту. Премазати их уљем и пећи 15 до 20 минута у рерни на температури 220 степени целзијуса док не порумене. Уколико  више волите, можете од теста да обликујете штапиће. Избор је ваш, за коју год се варијанту одлучите, нећете погрешити.

Још један рецепт за слане кифлице прочитајте овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић