
Рецепт за посне кнедле од јабука. Посластица за дане поста на води.
Састојци
-4 јабуке средње величине
-5 кашика млевених ораса
-1 кашика сецканих ораса
-3 кашике пшеничних клица
-5 кашика пшеничног гриза
-10 кашика пшеничног брашна
-5 кашика шећера
-1 кесица ванилин шећера
-1/3 кашичице прашка за пециво
- цимет по жељи
Припрема
Јабуке ољуштити и изрендати, а затим додати остале састојке. Добро измешати, правити лоптице величине ораха, спуштати у кипућу воду. Кувати 5 минута, извадити и уваљати у презлу и кристал шећер. Презлу претходно на суво пропржити у тефлонском тигању. Кнедле поређати на тацну и посути циметом, млевеним орасима и прах шећером.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић