РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КНЕДЛЕ ОД ЈАБУКА

Рецепт за посне кнедле од јабука. Посластица за дане поста на води.

Састојци

-4 јабуке средње величине

-5 кашика млевених ораса

-1 кашика сецканих ораса

-3 кашике пшеничних клица

-5 кашика пшеничног гриза

-10 кашика пшеничног брашна

-5 кашика шећера

-1 кесица ванилин шећера

-1/3 кашичице прашка за пециво

- цимет по жељи

Припрема

Јабуке ољуштити и изрендати, а затим додати остале састојке. Добро измешати, правити лоптице величине ораха,  спуштати у кипућу воду. Кувати 5 минута, извадити и уваљати у презлу и кристал шећер. Презлу претходно на суво пропржити у тефлонском тигању. Кнедле поређати на тацну и посути циметом, млевеним орасима и прах шећером.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић