
Рецепт за посне руске капе. Испеците коре, модлом извадите округле колачиће, нафилујте и облепите кокосовим брашном. За дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ
Коре
-400 г брашна
-20 кашика шећера
- 4 кашике какао праха
- 4 дл киселе воде
- 1 дл уља
- 2 кесице прашка за пециво
Фил
- 500 мл сојиног млека
- 200 г шећера
- 3 кашике густина
- 3 кашике брашна
- 250 г посног маргарина
- 2 кесице ванилин шећера
Глазура
- 100 г посне чоколаде
- 3 кашике уља
кокосово брашно за ваљање
ПРИПРЕМА
Коре
У чинију сипати састојке за кору и сјединити их жицом за мућење. Добијену смесу поделити на два једнака дела. Плех обложити пек-папиром, и ставити кору да се пече у претходно загрејаној рерни на 200 степени око 15 минута. На исти начин испећи још једну кору. Када се коре охладе, модлом за крофне (или чашицом за ракију) вадити кружне колачиће.
Фил
За фил ставити 4 дл сојиног млека да проври са шећером и ванилин шећером. Са остатком млека измутити брашно и густин, па их скувати у кипућем млеку. Кад се смеса охлади, сјединити је са умућеним маргарином. На колачић ставити пуну кашичицу фила и потом преклопити са другим колачићем. Бочне стране премазати филом и уваљати у кокосово брашно.
Глазура
Отопите посну чоколаду са уљем и на сваку капу сипати по кашичицу. Охладити их до служења.
За још један слаткиш са кокосовим брашном прочитајте рецепт овде.
По рецепту Маријане Станић из Ужица објаву припремила Зорица Ранисављевић