РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ ЗАПЕЧЕНЕ ПАПРИКЕ

Рецепт за запечене паприке пуњене пиринчом. За дане поста на уљу. Обиље зачина  даје овом јелу одличан укус, а једноставна припрема је додатни разлог да га и ви припремите. Пријатно!

 САСТОЈЦИ

-10 паприка средње величине

-2 шоље пиринча

-1 струк празилука

-1 струк младог лука

-3 чена белог лука

-уље

-со, бибер, суви зачини, першун, оригано

ПРИПРЕМА

Пиринач скувати, посолити, побиберити, додати суве зачине, сецкани празилук, першун, млади лук, бели лук и све добро измешати. Овом смесом пунити паприке, ређати у тепсију, прелити уљем, посути одозго суви зачин и оригано. Ставити у добро загрејану рерну и пећи око 15 минута (тј. док паприка не буде печена).

Рецепт за још једно укусно посно јело прочитајте овде.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић