
Рецепт за посни купус са тестенином. Исецкајте свеж купус, црни лук и празилук, продинстајте, зачините, и додајте кувану тестенину. За дане поста на уљу или на води зависно од припреме.
САСТОЈЦИ
-1 главица свежег купуса
-2 главице црног лука
-1 струк празилука
-3 чена белог лука
-со, суви зачини, бибер, першун
-уље
-кувана тестенина по избору (тракаста, чипкаста)
ПРИПРЕМА
Купус, црни лук и празилук ситно исецкати, ставити у шерпу, сипати мало уља ( за пост на води додати мало воде) и динстати на тихој ватри док купус не омекша. На крају посолити, побиберити, додати суве зачине, ситно сецкан бели лук и још мало продинстати. Скинути са шпорета, додати кувану тестенину и сецкани першун. Служити топло.
Уколико волите грашак прочитајте рецепт овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић