
Рецепт за посни пире од пасуља. Скувајте пасуљ, направите пире, зачините га и ето укусног прилога или намаза. За дане поста на уљу.
САСТОЈЦИ
-500 гр пасуља
-1 главица белог лука
-1 дл уља
-со, бибер, суви зачин
-1 кашика алеве паприке
ПРИПРЕМА
Пасуљ скувати, процедити и изгњечити (направите пире). Посолити, побиберити, додати суве зачине.
Уље загрејати, додати сецкани бели лук и мало пропржити, додати алеву паприку и промешати, скинути са ватре. Сјединити са пасуљем и добро промешати.
Сипати у чиније за сервирње и прелити сецканим белим луком пропрженим на уљу. Пире служити хладно као прилог, а може и као намаз.
За још једно јело од пасуља рецепт прочитајте овде.
Објаву припремила Зорица Ранисављевић